Natręctwo sprzedaży przez telefon w Orange!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • parasite
    L&K
    • 2011
    • 1368

Zamieszczone przez ziutsane
    Nie wiem, czy to się automatycznie przełącza... Mam Xperię X10 mini pro
    Powinno ale z tym przełączaniem to różnie bywa. Najlepiej to wyszukać ręcznie sieci i na sztywno ustawić Plusa
    AGR 112KM, 232Nm
    Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• ziutsane
      RS
      • 2007
      • 2376

Zamieszczone przez gieniug66
      ALE MACIE PROBLEM !!! NA F O R U M SKODY !!!!
      Chciałem zauważyć, że to podforum "Off Topic"

ziutsane napisał/a:
      Nie wiem, czy to się automatycznie przełącza... Mam Xperię X10 mini pro
      Powinno ale z tym przełączaniem to różnie bywa. Najlepiej to wyszukać ręcznie sieci i na sztywno ustawić Plusa
      No właśnie nie mogę, mój android mi nie pozwala :/
      Radio: C90r+XDP210EQ
      Kable:Opt,Skyline,50 mm
      Wzm:XES M1+FP 1.800
      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• deco26
        Drive
        • 2010
        • 61

To co to za android bo ja mam 2.3.5 i jakoś pozwala... Wątpię, żeby tylko twój nie pozwalał...

Komentarz

• ziutsane
          RS
          • 2007
          • 2376

Ja mam jakiegos customowego... Nie wiem co to za android.

Komentarz

• parasite
            L&K
            • 2011
            • 1368

Ja mam jakiegos customowego... Nie wiem co to za android.
            To może problemem nie jest sieć, a właśnie oprogramowanie?
            AGR 112KM, 232Nm
            Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Udesky
              RS
              • 2007
              • 1692
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Panowie na to jest sposób.
              Kiedyś słyszałem, że oni mają obowiązek dzwonić do 3 razy, jeśli nie odbieracie.
              Mając to na uwadze, kiedyś nie odebrałem 3 razy tel., od tamtej pory spokój.
              Ostatnio odezwali się bo kończy mi się umowa za 2 tyg. i również nie odebrałem 3 razy i spokój.
              Co do rachunków to tylko raz zapomniałem zapłacić za jakiś stary nr (ostatni miesiąc trwania umowy) to się upomnieli dopiero po 3 miesiącach (korzystałem z niego jeszcze na kartę).
              Zdarzało się, że rachunki za aktualny numer płaciłem miesiąc po terminie i również nie odnotowałem, żadnych tel. z ponagleniem i groźbą odsetek. Taryfa Play dla Firm.

Najbardziej wkur... mnie kobieta ze starej Ery. Wydzwaniała i wypytywała się dlaczego nie chce przedłużyć umowy. Odpowiadam, że nie bo nie i to moja prywatna sprawa, a ona czy mogę to rozwinąć. :zastrzelic :lol:
              Niestety ci ludzie mają taką pracę i tak muszą bo takie wymogi i standardy. :roll:
              W Polsce nie ma kryzysu.
              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• aro_40
                RS
                • 2007
                • 1529
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

a ja ma telefon w Orange od 2003 r. i dzwonią do mnie tylko jak kończy się umowa
                If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• K4mils
                  Rider
                  • 2011
                  • 278
                  • Renault

Zamieszczone przez sew1981
                  w orange tylko sms przychodzi, że wystawili fakturę, to akurat plus taka informacja, że już jest dostępna na online i na poczcie mojej.
                  To ja mam tak samo w Play i też to akurat na plus.
                  Ale faktycznie konsultanci czasem denerwują, cóż taka ich praca ale niektórzy natrętni że szok :roll:
                  Jak rezygnowałem z internetu, też w Play to prawie codziennie miałem telefony że czemu dlaczego z jakiego powodu czy może ktoś z rodziny by nie chciał itp..
                  B5 FL 1.9 TDI '05
                  Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• Bialy
                    Rider
                    • 2009
                    • 306

Do mnie PLAY tylko wydzwania jak minie termin płatności - nigdy nie odbieram Już ich wyczułem, że blokują połączenia dopiero po miesiącu od terminu płatności i żadnych odsetek nie naliczają :lol:
                    Wcześniej jak miałem w Orange też truli dupę, teraz to tylko o te płatności

Komentarz

• Wally
                      RS
                      • 2012
                      • 3790
                      • Volkswagen

Ja mam plusiaka i nie narzekam :
                      blokada połączeń zastrzeżonych i ole - a jak w końcu jakiś wytrwały (upierdliwy) się dodzwoni z normalnego - to grzecznie mówię, że tak jestem zainteresowany i odkładam telefon na włączce :szeroki_usmiech
                      zgarniam telefon za jakieś 5 minut i wytrwałego już na lini nie ma i więcej nie dzwoni :diabelski_usmiech
                      Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                      => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                      => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                      "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• dato
                        L&K
                        • 2012
                        • 1431

Mają (z ciekawości dziś sprawdziłem) bazę dla konsultantów, z której sie można wykreślić na infolinii - dzwonisz i wnioskujesz o usunięcie. Nie dzwonią z ofertami, sam musisz pamiętać, że coś Ci przysługuje i po ofertę dzwonić na bodaj *400.
                        Orange.

Komentarz

• ruwado
                          RS
                          • 2009
                          • 14885
                          • Octavia IV (NX3)

ja mam Orange od wielu lat (wcześniej Idea) i zdarza sie że dzwonią z super extra mega oferta tylko dla mnie! A to TV w telefonie za kilka złotych miesięcznie, a to pakiet internetu. Zawsze odpowiadam, że TV mam więcej calowe w domu i sie wygodniej ogląda, neta tez mam większego i szybszego i koniec rozmowy.

Ostatnio dzwonili jak zmieniłem telefon na nowy. Oczywiście "ponieważ kupił p-an telefon warty 1100 zł, to można ubezpieczyć od zgubienia, kradzieży, zniszczenia itp... za 15 zeta / m-c"

Jak powiedziałem, że od 10 lat mam telefony i żadnego nie zgubiłem, nie ukradli mi i nie rozwaliłem o ścianę, więc po 15 zeta na miesiąc to odłożyłem sobie już na nowy telefon - kwotę ogromną - nie macie takich telefonów.
                          Rozmówca z Orange od razy zakończył rozmowę.
                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2009
                            • 10917
                            • Fiat

ruwado, no można ich kasować żartobliwie, wiadomo, ale
                            1. wole moje żartobliwości zachować dla ważniejszych dla mnie ludzi niż babka która musi mi wcisnąć kit :wink:
                            2. czasem dzwonią w momencie kiedy tego nie chcesz nawet chwilkę słuchać (jesteś w sklepie, prowadzisz auto, walisz klocka itp....)
                            ale powiem wam, że od paru dni cisza spokój, może przeglądają OCP i dali mi spokój :lol:

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14885
                              • Octavia IV (NX3)

W sumie rozumiem tych ludzi - to ich praca i nie złoszczę się tylko mówię tak jak napisałem, że nie sa mi potrzebne te bajery.

Tylko raz jedna dziewoja mnie zagotowała. Zadzwoniła do pracy i powiedziałem, że jestem w robocie i nie mogę rozmawiać. A ona swoje, że bardzo szybko przedstawi mi swoja ofertę. Ja powtórzyłem, że jestem w pracy itp. i sie rozłączyłem. A ona znowu zadzwoniła drugi raz i swoje - wtedy nie wytrzymałem i powiedziałem jej kilka dosadnych słów.
                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2009
                                • 10917
                                • Fiat

ruwado, no właśnie o taki wypadek mi chodzi....mi częściej trafiali w nieodpowiedni moment....

Komentarz

• Bartolomeo
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 267

sew1981, Jak zalogujesz się na orange.pl, potem w zakładkach wybierz podsumowanie, moje zgody i może masz tam zaznaczone, że wyrażasz zgodę na te marketingowe szity.

Usługi tokarskie, frezarskie
                                  Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• tomekjmopl
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1187
                                    • Opel
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W T-mobilu też atakują często i w sumie bez sensu (załóżmy do końca umowy jeszcze 1,5 roku i zaczynają napierać). Na szczęście dzwonią tylko z jednego numeru - przypisałem mu brak dzwonka i po prostu nie odbieram ...

Komentarz

• ziutsane
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 2376

Wracając do tematu sieci komórkowych. Przyszedł mi rachunek z Play na kwotę 108,83 PLN. Wydawało mi się trochę dużo, jako, że w zeszłym miesiącu nie byłem w żadnej delegacji zagranicznej. Sprawdziłem sobie poprzez usługę SMS, jaki rachunek mam do uregulowania i: 72 PLN. Czy ktoś próbuje mnie tutaj oszukać!? :evil:

Komentarz

• hubert78
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 1576

Wracając do tematu sieci komórkowych. Przyszedł mi rachunek z Play na kwotę 108,83 PLN. Wydawało mi się trochę dużo, jako, że w zeszłym miesiącu nie byłem w żadnej delegacji zagranicznej. Sprawdziłem sobie poprzez usługę SMS, jaki rachunek mam do uregulowania i: 72 PLN. Czy ktoś próbuje mnie tutaj oszukać!? :evil:

Prawdopodobnie Saldo na rachunku miałeś na kwotę 108,8 (czyli na dzień wystawienia faktury miałeś miałeś zaległość którą doliczyli do faktury) W PLAY zawsze tak mam jak się spóźnię z zapłatą za FV

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Ja mam abonament od 16 lat w Plusie.
                                          Wydzwaniają do mnie z różnych sieci i proponują numer, jak mówię że od 16 lat jestem w plusie i nie zamierzam zmienić to mi proponują że u nich są niezwykle atrakcyjne, super tanie mega usługi które na pewno przebiją to co mam.
                                          Jak mówię, że mam nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci, na stacjonarne, MMS i SMS też bez limitu, internet w cenie i to wszystko za 69zł brutto to im koparka opada i dziękują za rozmowę

Komentarz

• słoń
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 777

kazik4x4, a tak masz czy jaja se robisz?bo z tego co wiem to takie rzeczy to tylko w erze(byly)

Komentarz

• kazik4x4
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2728

Zamieszczone przez słoń
                                              kazik4x4, a tak masz czy jaja se robisz?bo z tego co wiem to takie rzeczy to tylko w erze(byly)
                                              Nie robię sobie jaj. Mam taki abonament.
                                              Jak widać Plus ceni sobie lojalnych klientów. Poza tym dobrze mieć kogo znajomego w salonie firmowym a nie w zwykłym punkcie sprzedaży.
                                              Ta oferta nie jest dla wszystkich, i zazwyczaj występuje w kwocie 79zł brutto, ale sprzedawca raczej unika udzielania informacji (ja dowiedzialem się o tym jakieś dwa tygodnie temu), że logując się na BOK plusa i wybierając opcję e-faktura masz dychę taniej - z tym, że sam musisz sobie fakturę wydrukować.

Komentarz

• SMOG_84
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 395

sew1981, u mnie sprawdza się punkt 1.

Dzwonią z byle pierdołą:
                                                - a to ubezpieczenie telefonu
                                                - a to polisa nażycie
                                                - ostatnio nielimitowane rozmowy za 79 PLN

Natręctwo na każdym kroku.
                                                Zawsze zbywam ich stanowczo acz kulturalnie
                                                O2 1.9 TDI BXE ELEGANCE - SILVER ARROW

Komentarz

• PieTrzaK
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1323
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Do mnie ostatnio wydzwaniali rok temu - codziennie przez tydzien. Zrobilen awanture i do teraz mam spokoj :lol:

Komentarz

• r2r
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 4720
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

W Heyah bez abonamentu, na zwykłej karcie pre-paid tez nie dają żyć.
                                                    Dzwonili do mnie już 5 razy, ale przy okazji ostatniego telefonu tak wqrwiłem że już nie dzwonią.
                                                    tel 1: przedstawienie promocji Heyah-mix, bla bla bla i moja grzeczna odmowa (chyba 15 minut maglowania tematu)
                                                    tel 2: mówię że nie mam czasu bo prowadzę i jadę z klientem (odpddzwonimy w innym terminie)
                                                    tel 3: telefon w tym "innym terminie" i moje lekkie poddenerwowanie że już rozmawiałem z jakimiś innym telefonicznym akwizytorem na ten temat i odmówiłem
                                                    tel 4: kolejne podejście które mnie już wkurzyło, po 5 minutach proponowania powiedziałem pani że jeżeli manual według którego prowadzi ze mną rozmowę nie uwzględnia uszanowania słowa "nie" wypowiadanego przez klienta to teraz z przekory do końca rozmowy będę cały czas na "nie" i byłem, przez kolejne 15 minutw dupę uprzejmy odmawiając wszystkiego i grzecznie powtarzając "nie, nie jestem zainteresowany, nie chcę, nie potrzebuję...itd.". Po przeszło 10 minutach takiego psychologicznego męczenia i rozmowy w stylu:
                                                    -czy chce pan skorzystać z prom...-
                                                    -nie, nie chcę-
                                                    -a dlaczego?-
                                                    -bo nie-
                                                    -dostanie pan nowy telefon z aparatem-
                                                    -nie potrzebuję-
                                                    -to bardzo dobry telefon-
                                                    -nie potrzebuję-
                                                    -może jednak...-
                                                    -nie chcę-
                                                    -dlaczego pan nie chce? to bardzo dobra okazja-
                                                    -nie potrzebuję-

......nie wiem czy kobieta była tak głupia że potrzebowała kilkunastu minut żeby skapnąć że się nad nią pastwię, czy myślała że może za 27 razem powiem, "ok, biorę"

tel 5: najkrótszy...
                                                    -dzień dobry, biuro obsługi Heyah, chciałbym...-
                                                    -nie jestem zainteresowany, dziękuję....- klik czerwona słuchawka

Od tej pory cisza......
                                                    Artur

Komentarz

Pracuję...