Zamieszczone przez ziutsane
Natręctwo sprzedaży przez telefon w Orange!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez gieniug66ALE MACIE PROBLEM !!! NA F O R U M SKODY !!!!
ziutsane napisał/a:
Nie wiem, czy to się automatycznie przełącza... Mam Xperię X10 mini pro
Powinno ale z tym przełączaniem to różnie bywa. Najlepiej to wyszukać ręcznie sieci i na sztywno ustawić PlusaRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Panowie na to jest sposób.
Kiedyś słyszałem, że oni mają obowiązek dzwonić do 3 razy, jeśli nie odbieracie.
Mając to na uwadze, kiedyś nie odebrałem 3 razy tel., od tamtej pory spokój.
Ostatnio odezwali się bo kończy mi się umowa za 2 tyg. i również nie odebrałem 3 razy i spokój.
Co do rachunków to tylko raz zapomniałem zapłacić za jakiś stary nr (ostatni miesiąc trwania umowy) to się upomnieli dopiero po 3 miesiącach (korzystałem z niego jeszcze na kartę).
Zdarzało się, że rachunki za aktualny numer płaciłem miesiąc po terminie i również nie odnotowałem, żadnych tel. z ponagleniem i groźbą odsetek. Taryfa Play dla Firm.
Najbardziej wkur... mnie kobieta ze starej Ery. Wydzwaniała i wypytywała się dlaczego nie chce przedłużyć umowy. Odpowiadam, że nie bo nie i to moja prywatna sprawa, a ona czy mogę to rozwinąć. :zastrzelic :lol:
Niestety ci ludzie mają taką pracę i tak muszą bo takie wymogi i standardy. :roll:W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981w orange tylko sms przychodzi, że wystawili fakturę, to akurat plus taka informacja, że już jest dostępna na online i na poczcie mojej.
Ale faktycznie konsultanci czasem denerwują, cóż taka ich praca ale niektórzy natrętni że szok :roll:
Jak rezygnowałem z internetu, też w Play to prawie codziennie miałem telefony że czemu dlaczego z jakiego powodu czy może ktoś z rodziny by nie chciał itp..B5 FL 1.9 TDI '05
Clio II 1.2 16V '04
Komentarz
-
-
Ja mam plusiaka i nie narzekam :
blokada połączeń zastrzeżonych i ole - a jak w końcu jakiś wytrwały (upierdliwy) się dodzwoni z normalnego - to grzecznie mówię, że tak jestem zainteresowany i odkładam telefon na włączce :szeroki_usmiech
zgarniam telefon za jakieś 5 minut i wytrwałego już na lini nie ma i więcej nie dzwoni :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
ja mam Orange od wielu lat (wcześniej Idea) i zdarza sie że dzwonią z super extra mega oferta tylko dla mnie! A to TV w telefonie za kilka złotych miesięcznie, a to pakiet internetu. Zawsze odpowiadam, że TV mam więcej calowe w domu i sie wygodniej ogląda, neta tez mam większego i szybszego i koniec rozmowy.
Ostatnio dzwonili jak zmieniłem telefon na nowy. Oczywiście "ponieważ kupił p-an telefon warty 1100 zł, to można ubezpieczyć od zgubienia, kradzieży, zniszczenia itp... za 15 zeta / m-c"
Jak powiedziałem, że od 10 lat mam telefony i żadnego nie zgubiłem, nie ukradli mi i nie rozwaliłem o ścianę, więc po 15 zeta na miesiąc to odłożyłem sobie już na nowy telefon - kwotę ogromną - nie macie takich telefonów.
Rozmówca z Orange od razy zakończył rozmowę.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
ruwado, no można ich kasować żartobliwie, wiadomo, ale
1. wole moje żartobliwości zachować dla ważniejszych dla mnie ludzi niż babka która musi mi wcisnąć kit :wink:
2. czasem dzwonią w momencie kiedy tego nie chcesz nawet chwilkę słuchać (jesteś w sklepie, prowadzisz auto, walisz klocka itp....)
ale powiem wam, że od paru dni cisza spokój, może przeglądają OCP i dali mi spokój :lol:
Komentarz
-
-
W sumie rozumiem tych ludzi - to ich praca i nie złoszczę się tylko mówię tak jak napisałem, że nie sa mi potrzebne te bajery.
Tylko raz jedna dziewoja mnie zagotowała. Zadzwoniła do pracy i powiedziałem, że jestem w robocie i nie mogę rozmawiać. A ona swoje, że bardzo szybko przedstawi mi swoja ofertę. Ja powtórzyłem, że jestem w pracy itp. i sie rozłączyłem. A ona znowu zadzwoniła drugi raz i swoje - wtedy nie wytrzymałem i powiedziałem jej kilka dosadnych słów.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Wracając do tematu sieci komórkowych. Przyszedł mi rachunek z Play na kwotę 108,83 PLN. Wydawało mi się trochę dużo, jako, że w zeszłym miesiącu nie byłem w żadnej delegacji zagranicznej. Sprawdziłem sobie poprzez usługę SMS, jaki rachunek mam do uregulowania i: 72 PLN. Czy ktoś próbuje mnie tutaj oszukać!? :evil:Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneWracając do tematu sieci komórkowych. Przyszedł mi rachunek z Play na kwotę 108,83 PLN. Wydawało mi się trochę dużo, jako, że w zeszłym miesiącu nie byłem w żadnej delegacji zagranicznej. Sprawdziłem sobie poprzez usługę SMS, jaki rachunek mam do uregulowania i: 72 PLN. Czy ktoś próbuje mnie tutaj oszukać!? :evil:
Prawdopodobnie Saldo na rachunku miałeś na kwotę 108,8 (czyli na dzień wystawienia faktury miałeś miałeś zaległość którą doliczyli do faktury) W PLAY zawsze tak mam jak się spóźnię z zapłatą za FV
Komentarz
-
-
Ja mam abonament od 16 lat w Plusie.
Wydzwaniają do mnie z różnych sieci i proponują numer, jak mówię że od 16 lat jestem w plusie i nie zamierzam zmienić to mi proponują że u nich są niezwykle atrakcyjne, super tanie mega usługi które na pewno przebiją to co mam.
Jak mówię, że mam nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci, na stacjonarne, MMS i SMS też bez limitu, internet w cenie i to wszystko za 69zł brutto to im koparka opada i dziękują za rozmowę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez słońkazik4x4, a tak masz czy jaja se robisz?bo z tego co wiem to takie rzeczy to tylko w erze(byly)
Jak widać Plus ceni sobie lojalnych klientów. Poza tym dobrze mieć kogo znajomego w salonie firmowym a nie w zwykłym punkcie sprzedaży.
Ta oferta nie jest dla wszystkich, i zazwyczaj występuje w kwocie 79zł brutto, ale sprzedawca raczej unika udzielania informacji (ja dowiedzialem się o tym jakieś dwa tygodnie temu), że logując się na BOK plusa i wybierając opcję e-faktura masz dychę taniej - z tym, że sam musisz sobie fakturę wydrukować.
Komentarz
-
-
W Heyah bez abonamentu, na zwykłej karcie pre-paid tez nie dają żyć.
Dzwonili do mnie już 5 razy, ale przy okazji ostatniego telefonu tak wqrwiłem że już nie dzwonią.
tel 1: przedstawienie promocji Heyah-mix, bla bla bla i moja grzeczna odmowa (chyba 15 minut maglowania tematu)
tel 2: mówię że nie mam czasu bo prowadzę i jadę z klientem (odpddzwonimy w innym terminie)
tel 3: telefon w tym "innym terminie" i moje lekkie poddenerwowanie że już rozmawiałem z jakimiś innym telefonicznym akwizytorem na ten temat i odmówiłem
tel 4: kolejne podejście które mnie już wkurzyło, po 5 minutach proponowania powiedziałem pani że jeżeli manual według którego prowadzi ze mną rozmowę nie uwzględnia uszanowania słowa "nie" wypowiadanego przez klienta to teraz z przekory do końca rozmowy będę cały czas na "nie" i byłem, przez kolejne 15 minutw dupę uprzejmy odmawiając wszystkiego i grzecznie powtarzając "nie, nie jestem zainteresowany, nie chcę, nie potrzebuję...itd.". Po przeszło 10 minutach takiego psychologicznego męczenia i rozmowy w stylu:
-czy chce pan skorzystać z prom...-
-nie, nie chcę-
-a dlaczego?-
-bo nie-
-dostanie pan nowy telefon z aparatem-
-nie potrzebuję-
-to bardzo dobry telefon-
-nie potrzebuję-
-może jednak...-
-nie chcę-
-dlaczego pan nie chce? to bardzo dobra okazja-
-nie potrzebuję-
......nie wiem czy kobieta była tak głupia że potrzebowała kilkunastu minut żeby skapnąć że się nad nią pastwię, czy myślała że może za 27 razem powiem, "ok, biorę"
tel 5: najkrótszy...
-dzień dobry, biuro obsługi Heyah, chciałbym...-
-nie jestem zainteresowany, dziękuję....- klik czerwona słuchawka
Od tej pory cisza......Artur
Komentarz
-
Komentarz